mandag 26. september 2011

Kindle me kindly


Kvar dag på bussen og tuben står eg ved sida av nokon som les i ei bok eller avis og som regel er det alltid nokon som les teksta elektronisk. Eg har ikkje testa ut å lese ei bok på skjerm slik som Kindle og iPad og veit ikkje korleis opplevelsen er, skulle gjerne gjort det.

I can't help but wonder; Vil desse alternativa vere like bra som papir utgåva? Korleis vil det bli teke imot i skulen, er det nokon i Noreg som prøvar dette ut? Eg fann ein artikkel frå 2010 på NRK sine nettsider der det blir oppforda til bruk av desse e-platene i skulen. Idag har marknaden blitt endå heitare i følge denne artikkelen

Kva er det skulane ventar på om dei ikkje allereie har starta? 






søndag 25. september 2011

Gamle ord



Frå: http://redriverpak.wordpress.com/2011/08/10/i-almost-forgot-about-my-other-blogs/





















Idag brukar eg heile søndagen min på å sitte å oppdatere meg på kva som skjer heime i fagre Noreg. Dvs godt planta i sofaen, kaffi med melk i - Yes I'm becoming one of them, og 40 faner opne i tre forskjellige nettlesarar.

Etter å ha sjekka samtlige blogg-adresser i gruppelistene ser eg at der er mange som er i bruk. Ikkje av volda-studentar men random folk rundt om i verda som ikkje har oppdatert bloggen sin på mangfoldige år.

I can't help but wonder, do these people know the blog is still there and someone can see it?

Sjansen for at nokon vil bumpe bort i den er lik null, men sjansen er der, slik som her. Kombinasjon av namn og forkortingar blir omdanna til bloggnamn, linka og trykka på og ein ser at guri malla, det er faktisk nokon som tenkte i same baner som meg.

Uansett, eg snudde det heile rundt og tenkte, kva har eg lagt ut i mi tid som nettbrukar? Sidan eg var 12-13 har eg hatt tilgong til verdsveven. Surfa skjødeslaust rundt, lasta ned, meldt meg på og trykka OK. Grøss og gru, eg fann ein gamal blogg under google her som eg laga for nokre år tilbake som eg aldri byrja skikkeleg på. Eg har sletta den, no need for googln' that one.

Dei spora vi legg igjen på nettet er ikkje så harmfulle i seg sjølv, men det kan vel fort bli det om vi gløymer, og andre finn dei att sjølv om sjansen er nesten ikkje-eksisterande.

Så over til saka, her er lenkja til google dokumentet med mi øving i akademisk skriving.

https://docs.google.com/document/pub?id=1LTzM8I_oirJ6BoUk9rt9IYJJtQrR5W1WLjDTCvCiktg

Enjoy.


Les meg

Denne bloggen skal reflektere rundt emnet digital kompetanse i skulen. Dette er ein del av to emne DKL101 og DKL103 som nettopp tek utgongspunkt i korleis media og teknologi tek sin plass i skulen, både hos lærarar og elevar.

Skrivaren er derimot hverken lærar eller lærarstudent og har sin kompetanse på den andre sida av gjerdet så ta all refleksjon og notatar med ei klype salt.