lørdag 19. november 2011

The Cloud

Frå http://www.daveksmith.com/blog/2011/6/13/the-cloud-via-xkcd.html



"Cloud computing comes into focus only when you think about what IT always needs: a way to increase capacity or add capabilities on the fly without investing in new infrastructure, training new personnel, or licensing new software" (Knorr & Gruman). Knorr og Gruman prøvar å beskrive kva cloud computing er for noko. Det er ei form for internetteknologi som gjer deg moglegheit til å arbeide og ha tilgong til den same informasjonen uansett kor ein er i verda fordi program og innhald ligg på ein server. 


Det høyrest så fint ut, å kunne gje i frå seg IKT-ansvaret til noko som har peiling. Men desse vil vere langt vekke, og kva gjer ein om det skjer eit uhell internt eller eksternt? Bør skulen sette sin lit til noko ein ikkje heilt veit konsekvensane av endå? 


Eg ser føre meg at denne teknologien er framtida, spesielt når eg ser slike prosjekt som dette her. Eg synest imidlertid ikkje at skulane skal vere nokre av dei første som hoppar. Eg trur ikkje dei fleste skular har kompetanse nok til å kunne hoppe endå. Det er betre å lære av feila til andre først. 





-------------------------------------------------------

Innovasjonnorge.no

http://www.innovasjonnorge.no/Kontorer-i-Norge/Sogn-og-Fjordane1/Nyhende/Signering-av-avtale-med-IBM-om-Noregs-gronaste-datasenter-i-Lefdal-Gruve-Folg-pa-nett-kl-1030/- besøkt 19.11.2011

Knorr, Eric og Galen Gruman: What cloud computing really means. Infoworld.com.
http://www.infoworld.com/d/cloud-computing/what-cloud-computing-really-means-031- besøkt 19.11.2011.

1 kommentar:

  1. Er helt enig i at "cloud computing" virker å være framtidas løsning i forhold til å utnytte gratisressurser og forenkle driften av f.eks. datanettverk på en skole. Men en dose sunn skepsis er nok på sin plass, slik du antyder. Et ankepunkt som bør tas med , synes jeg er sikkerheten. Jeg er ingen ekspert på dette, men har oppfattet at et verktøy som Google Docs, f.eks., har forholdsvis lav sikkerhet mot eventuell hacking.
    Med tanke på alle de sensitive opplysninger en skole sitter på om elever og foresatte, må beskyttelse av disse settes i høysetet.
    Likeledes må elevenes arbeider også skjermes mot innsyn av uvedkommende. Dette kan være en utfordring når foreldre også skal ha tilgang til å følge med sitt barns utvikling i bl.a. digitale mapper.
    Tror det kan være lurt å sitte litt på gjerdet en stund til!

    SvarSlett